Frånidé

Tillverklighet

Att berätta sagor för barn har alltid varit inspirerande. Barnens inlevelse och förväntansfulla ögon är oslagbart. Berätta, leka och överraska barn har alltid legat nära hjärtat. Det behövs så lite för att barnens fantasi ska galoppera iväg och släppa verkligheten för en stund. Tror starkt på att det är bra och nyttigt för barn att befinna sig i fantasins värld. Världen där inget är omöjligt!

Inspirationsböcker för både barn och vuxna

Åsa har varit alla barns trygghet i denna fantasivärld. Följande fråga har varit mycket vanlig under åren:

-Visst skojar Kenth och det är väl inte på riktigt?

-Nej det är inte på riktigt. Det är på låtsas i fantasin, har Åsa svarat tryggt varje gång.

Därefter gav de sig åter in i fantasivärlden.

När våra barn köpte sig var sin hund, Stella och Semlan, så växte Hundkusinerna fram i fantasin. Vi  bestämde oss då, att skriva bokserien Hundkusinerna. Nu är den Andra boken tryckt och färdig.

– Böckerna är ett resultat av ett bra teamarbete med Johan Lantz som tecknare och Åsa Hultqvist som bollplank och bearbetning av texterna, avslutar Kenth Hultqvist.

Hitta illustratören 

En viktig fråga var att hitta rätt person till att illustrera Hundkusinerna. Vår vilja var att barnen skulle älska bilderna och de skulle innehålla mer detaljer än vad texterna beskrev.

Vi tog kontakt med rektorn för Göteborgs Konstskola och en förfrågan gick ut. Vi fick tio svar och vi valde till slut ut tre. Dessa fick provillustrera en bild ur ett kapitalet ”Dagsländan”, mötet med dagsländan Håkan. Ni ser resultatet i Första boken.

Efter att alla tre skickat in sina bidrag så fick barn och vuxna lägga sin röst på en av teckningarna. Flest röster fick göteborgaren Johan Lantz.

Läs mer om böckerna här